سبک زندگی در دوران کنکور قطعا با بقیه سال های زندگی تفاوت دارد و بایدبا برنامه ریزی مناسب و انتخاب بهترین روش ها این مسیر را تا انتها و به درستی ادامه بدهید. در سال کنکور همه به دنبال درس خواندن و یافتن بهترین روش های مطالعه ، بهترین منابع کتب کمک درسی ، بهترین اساتید کنکور و … هستند.

برای موفقیت در کنکور به سایت کنکور آباد مراجعه کنید.

شاید کمتر کسی به اهمیت تفریحات و استراحت های یک کنکوری فکر کند؛ با اینکه همین تفریحات و استراحت ها انرژی لازم و کافی را برای ادامه دادن به مسیر مهیّا می کند. پس انتخاب سرگرمی های درست و برنامه ریزی شده درطول دوران کنکور یکی از مهم ترین چالش های مسیر کنکور به حساب می آید.

متاسفانه با تشدید بیماری منحوس کرونا سرگرمی های گروهی و مکان های عمومی برای تفریح بسیار محدود شده و ناچاراً باید به سراغ تفریحات تک نفره وبازیابی انرژی بصورت انفرادی اقدام نمود.

به طور کلی استراحت های یک کنکوری به دو زمان تقسیم بندی می شود :

1)استراحت های کوتاه بین تایم های مطالعاتی

2) استراحت های چندساعته در پایان هفته

1) در دسته اول که معمولا بین 15 تا 30 دقیقه استراحت بین تایم های مطالعه می باشد موارد زیر کاربرد بیشتری دارند:

انجام ورزش های هوازی در خانه

ورزش های هوازی موجب تقویت سلامت قلبی عروقی، افزایش استقامت، کاهش استرس و نگرانی و افزایش انرژی می‌ شود.

از نمونه های ورزش هوازی می توان به حرکات پل ، پلانک، طناب زدن ، پروانه و درجا زدن اشاره کرد.

میتوانید از این لینک برای اطلاع دقیق تر از انواع حرکات هوازی استفاده کنید.  

  • مدیتیشن و گوش دادن به موزیک های بی کلام

مدیتیشن به شما کمک می کند تا تمرکز خود را افزایش دهید و در مواقع بحرانی، آرامش درونی خود را حفظ کنید.

شما می توانید مدیتیشن را هرجایی آغاز کنید، ولی داشتن مکان مخصوص در طول زمان به شما کمک می کند که حتی با نشستن در آن مکان به آرامش برسید. مکان مدیتیشن شما می تواند اتاقی مجزا باشد، فقط باید این نکته را مدنظر قرار دهید که هیچ آلودگی صوتی نباید در آن قسمت موجود باشد، هم چنین اتاق خوابتان به دلیل اینکه حس خواب آلودگی به شما می دهد، مکان مناسبی نیست. میتوانید مکان مخصوص خودرا با گل ها، سنگ، شمع و یا هرتصویر الهام بخشی که برایتان ایجاد انگیزه می کند، تزیین کنید. برای آموزش مدیتیشن می توانید ازکلیپ4دقیقه ای استفاده کنید.

  • تغذیه مناسب

تغذیه مناسب نقش مستقیم و موثری در یادگیری،افزایش حافظه، کاهش استرس و ضربان قلب ، تقویت سیستم ایمنی، تقویت سلامت جسمی و روحی دارد. پس در زمان های استراحت بین مطالعه به تغذیه خود اهمیت زیادی بدهید. برای اطلاع یافتن از شیوه تغذیه صحیح در دوران کنکور می توانید از مقاله تغذیه استفاده کنید.

  • دوش صبحگاهی

معمولا صبح دوش گرفتن از نوشیدن قهوه برای سرحال شدن، مفیدتر و مثمرثمرتر است.دوش گرفتن صبح ها می تواند متابولیسم شما را افزایش دهد و بیشتر هوشیار شوید.استفاده از آب سرد برای چند دقیقه آخر حمام می تواند به شما کمک کند در طول روز هوشیارتر و پرانرژی تر باشید. برای بیدار شدن درصبحنیز میتوانید از اپلیکیشن بسیار کاربردی alarmy استفاده کنید که شما تا وظیفه تعیین شده اپلیکیشن را انجام ندهید آلارم قطع نمی شود؛ مثل عکس گرفتن از سایر نقاط خانه، حل محاسبات ریاضی و … . 

قیلوله از مواردی است که هم در طب سنتی و هم در روایات اسلامی مطرح شده است. خواب قیلوله یا همان خواب نیمروز یک خواب کوتاه در میانه روز، حوالی ظهر حدود 20تا30 دقیقه است که سبب تجدید قوا می‌شود.

برخی فواید خواب نیمروز در روایات:

عامل تقویت حافظه است.

نعمتی است یاور برای بدن شما.

  • عدم استفاده از فضای مجازی و فعالیت هایی با هیجان بالا

همانطور که می دانید گشت وگذار در فضاهایی مثل اینستاگرام و هیجان دنبالکردن اخبار وحواشی منجر به ترشح دوپامین شده و انرژی بخش است؛ اما این انرژی، کوتاه مدت و مخرب است که ذهن شمارا برای شروع یک تایم مطالعاتی دیگرخسته کرده و اگر اتفاق هیجان انگیزی رخ داده باشد تمرکز کافی برای مطالعه را هم از دست خواهید داد. پس استفاده از موبایل را در زمان هایی پس از آخرین تایم مطالعه و نیز در پایان هفته اختصاص دهید. برای استفاده هایی نظیر مطالعه جزوه ، آزمون آنلاین و فعالیت های درسی وابسته به اینترنت ترجیحاً از گوشی والدین استفاده نمایید. به یاد داشته باشید یک نوتیفیکیشن می تواند به طور کل تمرکز درسی شما را تصاحب کند؛ تمرکزی که از هزاران پیامو حاشیه دیگری درسال کنکورتان ارزش فراتری دارد. یقین داشته باشید هیچکس کار مهمی با شما ندارد که نتواند در حد چندساعت منتظرتان بماند.

راهکارهای موثر در مدیریت فضای مجازی دوران کنکور: حذف کردن اپلیکیشن های اضافی ، محدود کردن شبکه های اجتماعی ، تغییر شماره تلفن همراه ، استفاده از گوشی ساده، نصب اپلیکیشن های مدیریت زمان؛ detox یک اپلیکیشن مدیریت زمان است که برای استفاده از هر برنامه ای زمان محدود دارید و پس از آن دیگر آن برنامه باز نخواهد شد.

2) در دسته دوم یعنی استراحت های چندساعته درپایان هفته میتوانیم از فعالیت هایی با انرژی و هیجان بالا استفاده کنیم:

  • فیلم سینمایی

درسال کنکور سعی کنید به سراغ تماشای سریال های طولانی نروید و از فیلم های سینمایی استفاده کنید؛ سریال معمولا ذهن و فکر آدمی را به سمت قسمت هایبعدی و دنبال کردن ادامه ماجرا سوق میدهد که این باعث درگیری ذهن شما و عدم تمرکز کامل بر فرآیند مطالعاتی شما

می شود.

یک فیلم سینمایی با ژانر مناسب سلیقه تان در پایان هفته مشاهده کنید.

  • ورزش و بازی مورد علاقه

ورزش ها و بازی های مورد علاقه ای که درطول هفته ممکن است زمان و انرژی زیادی از شما بگیرد موکول کنید به انتهای هفته. ساختن هیکل فیتنسی حرفه ای،که نیاز به ساعت ها تمرین سخت و مداوم روزانه دارد را بگذارید برای بعد ازکنکور… .

درانتهای هفته ورزشی پرهیجان را انتخاب کنید که ترشح ادرنالین را در بدنتان بالا ببرد، انرژی شما را بطور کامل تخلیه کرده و شب، زود و راحت به خواب بروید تا برای شروع صبح شنبه و هفته ای جدید آماده شوید.

  • وقت گذراندن با کسانی که به شما انرژی مثبت می دهند

سال کنکور به طور کامل دور افرادی که به هرطریقی به شما انرژی منفی می دهند و موجب تضعیف روحیه شما می شوند را خط بکشید؛ افرادی که شما را از اهداف بلندتان دور می کنند شایستگی وجودداشتن در زندگی شما را ندارند؛ هرچند ممکن است به آنها وابستگی شدیدی داشته باشید و نتوانید به راحتی آنانرا کنار بگذارید.

 اما در پایان هفته می توانید چندساعت از وقت خود را با افراد پرانرژی از خانواده یا دوستان بگذرانید.

  • پرهیز از مسافرت های طولانی مدت

اگر قصد سفر دارید شهرهای نزدیکتان را در حد 1الی2روز دراولویت قرار دهید و از رفتن به شهر های دور و چندین وچند روزه پرهیز کنید. وقفه افتادن بین مطالعه برای چندین روز متوالی می تواند آسیب جبران ناپذیری به روند مطالعاتی شما وارد کند. بسیاری از دانش آموزان با اعتقاد براینکه کتب درسی را همراه باخود می برند و در حین سفر به مطالعه می پردازند، کوله باری از کتاب همراه باخود برده و نه سفر لذت بخشی تجربه می کنند، نه مطالعه مفیدی دارند.

پس یک سفر کوتاه طبیعت گردی انتخاب کنید، ذهن خود را درحین سفر کاملاً آزاد کنید و در لحظه زندگی کنید؛ حسرت گذشته و نگرانی نسبت به آینده را رهاکنید.

منبع:

https://konkurabad.academy/2021/02/12/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%ad%d8%aa-%d8%a8%db%8c%d9%86-%d9%85%d8%b7%d8%a7%d9%84%d8%b9%d9%87-%d8%aa%d9%81%d8%b1%db%8c%d8%ad%d8%a7%d8%aa-%da%a9%d9%86%da%a9%d9%88%d8%b1/